Freitag, 17. September 2010

BETEJA IMAGJINARE

Nga Kujtim Stojku

Qëndroj i menduar para fushes së shahut
Dy ushtritë janë rreshtuar n’luftë përballë
Ushtarët janë gati me egërsi të përleshen
Të bardhët lëvizin para me ngadalë.

Fusha e luftës me katror bardhë e zi
Dy ushtritë do ndeshen për vdekje o fitore
Kjo llahatri e tmerrshme u shpik që n’lashtësi
Ushtarë,oficerë,kala dhe mbretër
Armatosur me heshta dhe parzmore.

Ushtarët ndeshen dhe bien një nga një
Oficerët trimërisht komandojnë në betejë
Mbretëreshat përshkojnë fushën anembanë
Mbretërit shikojnë betejën brenda në kala.

Ushtarë të zi veshur me shallvare
Turren drejt të bardhëve me tërbim
Beteja bëhet tmerrsisht e përgjakshme
Këtë luftë nga lindja e kemi trashëgim.

Strategji e lashtë për t’zhdukur njëri tjetrin
Ndeshen në katrorët bardhë e zi me kthesa
Betejën imagjinare e bëj me këto ushtri
Mbretërit për fitore deri n’fund, kanë shpresa.

Beteja është e llogaritur saktësisht
Humbjet si lojtar ju nuk i vëreni
Qëllimi është të fitoni me çdo kusht
Fitoren në pushtetin e rreptë ju e keni.

Jeta njerzore është si kjo fushë,bardhë e zi
Me halle dhe brenga me triumfe lirie
Dhe kush betejën më në fund e humb
Do të lidhen me zinxhirë skllavërie.

Dhe kështu gurët më binden mua
Që nuk jam i famshmi strateg
Ndeshem ethshëm dhe t’fitoj dua
Betejë enigmatike që në të t’ rrëmben.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen