Mittwoch, 15. September 2010

Pershendoshja me te gjallet

Poezi nga Spartak PRODA

Zezome tere vendi ne ngjyre te lotit
Mu te port’e Hadit vdekja hidhet valle,
Dhe dhimbja eger, rilind prej qemotit,
Iso i mbajne grate me ligje , me vaje

Burra shtrengojne lotet neper grushta balte
Nen’ e gjymtuar c’ju nxi, ju tha gjiri,
Grua, bije, e moter fytyre boje kashte ,
Tymin e nje jete po percjell kandili...

Varri krahehapur,pret jeten e prere,
Nga kujtim i gjalljes, i vdekjes femije
Mali mbi kufome do te cele memer
Karont’i nderkryer pret qe te prije ...

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen