Freitag, 17. September 2010

SOFRA E POETËVE

Photobucket
Nga Luan ÇIPI


Pas dhjete vjetësh i larguar
Sërish, pranë detit, në Vlorë,
Në shtëpinë e re ndërtuar,
Dremitja me kokë në dorë.

Sa u zgjova nga një ëndërr,
Duket ne vazhdim imazhi:
Dhoma plot, çip e qëndër
Me burra, ardhur nga plazhi.

Sofra mbushur me poetë:
Këmbëkryq Ali Asllani,
Ka lezet kur rri e flet,
Sytë ngulitur nga Sazani:

Jam vlonjat dhe trim me besë
Rreth flamurit di të vdesë,
A me hir e mepahirë

Doemos do rroj i lirë!
Vlorën edhe Vlorën thelp e kam në zemër
Ditën e kam dritë, natën e kam endër”

Për karshi rri Isuf Luzi,
Kuvendon i mrekulluar,
Po zëri, si grykë pusi,
Është i qetë dhe i malluar:

“O shqiptar! Në do të dëgjosh,
Në paç mend dhe uri te mësosh,
Mos e urre kurrë armikun,
Se padashur ti bëhesh rob i tija,
S’bie asgjë te vlefshme mërija
As ta pakëson, as ta largon rrezikun”

Ja, më tej Fatos Arapi,
Admiron Zvërnec, Triport
Zë e zëmër seç i hapi,
Nuk ka si Vlora në botë:

Atdheu është varr i hapur, është varr.
Një jetë drejt tij shkon me besë që bind.
Në një pikë loti mbyt lotin fatvrarë
Në një pikë loti lirinë e lind.

Entuziast ky Irfan bregu,
“Kosovar” dikush e quan,
Me vargje si zjarr dyfeku,
Mediton, mendon dhe shkruan:

“Edhe Malon dhe Avniun
Aty kemi,
Vlora është e mbeti prapë
Betlehemi.”

* Sërish, trokasin ne portë,
Mysafirë, qindra vete,
Vlonjatët, kudo në botë
Janë piktorë e janë poetë.

Madhështor Skënder Kamberi,
Magjistar Nestor Jonuzi,
Qindistar Saba Xhaferi,
Thosh për ta, i madhi Buzi.

Prodhimtar ish Ilmi Bani ,
Agron Dine lavdi pate,
Ngjyrëtar Rakip Shabani
E madhe shkolla vlonjate.

Mirsevini, thotë Luani.
Bukë e kripë e zemër,
Është natyra, shesh mejdani,
Që ju ka dhënë emër,

Deti i kaltër, që heq valle,
Malet për karshi
Jane ullinjë e portokalle,
Është... një histori.

Korrik, 07
_____________
Publikuar tek "Fjala e Lire" tek rubrika "Poezi Per Poetet." http://www.scribd.com/doc/16192016/Poezi-Per-Poetet

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen