Mittwoch, 30. Mai 2012

Mentor Thaqi: DRITARE MBARËKOMBËTARE

 
DRITARE MBARËKOMBËTARE
 
- Sofra Poetike -
(paksa më butë se sa varg serioz)

Sofra ime
Sofra jote
Poetike
Mbarëkombëtare,
Penë Sublime
përballë Bote,
derë hyerje
dhe dritare,
aty rri mirësia jote
e kthjelltë etnike
dhe bujare
n´traditë antike
Sofër Shqiptare!

Mentor Thaqi VS., 30.05.2012
 

Dienstag, 29. Mai 2012

Petraq Risto: Lëkura, o Zot sa vlen lëkura!Lëkura, o Zot sa vlen lëkura!

Lëkura e gjapërit
lëkura e njeriut me tatuazhe gjarpëri
lëkura e ujkut
lëkura e deles me tatuazhe ujku
lëkura e martirit me tatuazhe kamxhiku
lëkura e gjarpërit me tatuazhe njeriu
gjarpëri ka shtatë lëkurë
për të kujtuar shtatë rrathët e Ferrit.

Lëkura, o Zot sa vlen lëkura!

Lëkura jote e regjur:
do bëhen këpucët
që do grisësh nesër

Lëkura e lirisë është pa ngjyrë si ujët që rrjedh pa kthim
Shitet lëkurë, lëkurë pa çmim
veç ca lotë shpërblim.

Lëkura të holla, lëkura të trasha,
herë sholla, herë të mëndafshta
lëkura, lëkura
eshtrat nën to bëhen ura
e gjaku rrjedh si lumë me burime të humbura.

Lëkura, o Zot sa vlen lëkura!