Donnerstag, 29. August 2013

Fehmi Korça: E DUA JETENFEHMI KORÇA

E DUA JETEN

E dua jetën
Zgjohu truri im,hapu të lutem
në atë hambar thellësie.
Të kërkoj të pakërkuarat,
e ti them vuajtjes se nuk të kam mik.
E dua jetën.
Ngritu arsye përtej shpresës.
Të puthi realitetin në mes t´ballit.
Ti them ëndrrës largohu,
ta varrosi në ditë me diell.
Jam lodhur nga pritjet e kohës.
E dua jetën.
Thuaje fjalën e përbotshme,
në ekuilibër jeta ka hile.
Truri ky gjenerator para kohe gabon.
Por mos gjyko,kërko realitetin.
Ta duash të vërtetën.
Dua rrezet e diellit,
edhe atëher kur kanë dhëmbë.
Dua hënën e plotë,
edhe kur kalendari shenon,
trembëdhjetshin e së Premtës...,!!
Dua cdo gjë
por nuk e dua ngatërresen.
Nuk i dua vuajtjet e të tjerve..,
Të gjithë e duam jetën.
 
Fehmi Korca
Kirchenthumbach

Mittwoch, 28. August 2013

Ramadan Asllani: FËMIJA E PLEQËRIA

 
FËMIJA E PLEQËRIA

E kisha lakmi fjalën e pleqve,
Dhe vendin ku rrinin e flitnin,
Por ma mërzitnin llafin kur thoshin:...

“Nuk ka më e keqe se pleqëria!”

E pëlqeja kur thoshin:
“Plaku është si fëmija”
Se fëmijë isha atëherë,
Me lojërat e mia!

Thosha edhe unë jam burrë!
Se plaku qenka si unë...
Por tani nuk e di,
A jam fëmijë a plak me gunë?!...


Ferizaj, më 28 gusht 2013