Donnerstag, 8. März 2018

Fran Tanushi: DY DASHURI

Fran Tanushi

Dy dashuri

Në një tavernë në qytetin e lindjes 
të një buzëmbrëmje të qetë verore 
poeti me të birin kuvendon

Kush të pëlqen më shumë Jozef 
Gjakova a Augsburgu

Gjakova qytet mbi Krenë 
me Dri dhe Erenik përbri
fusha e kodra përreth

Augsburgu i lashtë
me lumenjtë Leh e Vertah
në një fushë të rrafshët

Në të parin lindi nëna e Nënës Tërezë
në të dytin baba i të madhit Moxart

Të dyja janë të bukura babi
dhe për të dyja ndjej dashuri

Në Augsburg lindi Bert Brehti
në Gjakovë i podrimesi - xhaxhi Ali
Në njërin kam lindur dhe unë 
e në tjetrin ke lindur ti