Mittwoch, 28. August 2013

Ramadan Asllani: FËMIJA E PLEQËRIA

 
FËMIJA E PLEQËRIA

E kisha lakmi fjalën e pleqve,
Dhe vendin ku rrinin e flitnin,
Por ma mërzitnin llafin kur thoshin:...

“Nuk ka më e keqe se pleqëria!”

E pëlqeja kur thoshin:
“Plaku është si fëmija”
Se fëmijë isha atëherë,
Me lojërat e mia!

Thosha edhe unë jam burrë!
Se plaku qenka si unë...
Por tani nuk e di,
A jam fëmijë a plak me gunë?!...


Ferizaj, më 28 gusht 2013

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen