Dienstag, 26. März 2013

Fakte Rexha: YJEVE TE PASHUAR 
DRITE, YJEVE TE PASHUAR

(Vellait tim, Urim Rexha. Dhe, gjithe te Tjereve.
qe s'vdiqen. Jo. Kurre me te vertete)


Kurre s'me harrohet krenaria yte. Gazi i paket. I vogel.
Varur skaj buze.
Fytyres te kishte rene njefare nuri i bukur i tjeterbotshem.
Fillim shkurti1999. Me kurre su pame.
As folem. As u degjuam.
Porosirat me kasnece jepnim e merrnim.
Deri dite para se te shkulen nga jeta, vella.
Me ç'ideale, me ç'shpresa ushqeje shpirtin... oh, kur me kujtohet!
Dhe, asgje ndodhi prej atehere...Kosoves. Pamja e zymte ne te perhirte.
Ashper e zymte si ngjyra e betonit. Si ta kishte pikturuar dora e atij
qe çdo mbremje ngreh gishtin kah vetja me paramendimin per vetevrasje.
Asnje ndryshim Kosoves. Ende prej atehere sa ishim gjalle te gjithe.
Ende lufta. Per drite. Buke. Pune. Pensione. Ilaqe qe premtojne harresen.
Spitale per invalide. Krevate per shpirterat e thyer.
Gjysma e me teper shqiptare me frike ushqen te nesermet.
Mbi Hirin. Dryrin. Myshkun. E atyre qe rane.
Dogjen.  I vrane. E kurre nuk vdiqen.
Jo, kurre me te vertete.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen