Samstag, 30. November 2019

Sabit Gecaj: E JEMJA SHQIPNI

Sabit Gecaj

E jemja Shqipni

Sonte me ré nga dora
e me nuk e mbaj veten as krenarine e dashnise per ty

Perhere je ajo jeta e praruar qe me trazon bukur
sahere filloj me te preke me sy
nga ajri si fillim e pastaj me pellemben e dore se shtrime mbi fytyre

Ai relief qe eshte si molle e kuqe dashnie
ato drita te syve si ngjyre portokalli qe ngrohin
me rane perdhe keto dite
u fshehen ne ate toke te plasun zemre

Por Ti je prap aty
krenaria e ime dhe e stergjysherve te mi
je ajo toka qe me duhesh edhe keshtu e vrame

Je Shqipnia ajo toka qe i jep emer e jete rruzullimit!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen