Freitag, 29. November 2019

Sabit Abdyli: SHQIPËRI

Sabit Abdyli

SHQIPËRI

Rrënjët të gërmonin në thellësi
trungu të rritej në lartësi
Shqipëri

Degët mundoheshin t’i prisnin
por rrënjët në thellësi
të mbanin të fortë

Shqipëri
Yll në jugperëndim të Evropës
çerek shekulli u bëre
Shqipëri
shtrive Bajlozin
riktheve flamurin
Shqipëri

Lamtumirën i dhe gjysmëshekullit të marrë
që të bëri të harroje Kosovë e Çamëri
që tek ti kishin zemrën shpresën
Shqipëri

Dhjetor 1999

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen