Freitag, 29. November 2019

Arif Molliqi: TËRMETI

Arif Molliqi

TËRMETI

thellë u kollit toka
duke i përtyp vdekjet
nga kavermat lëshoj dhimbje

pas një copë herë
para diellit të vonuar
të gjallë dhe të vdekur heshten

shtëpitë shumëkatëshe
ulërinin
të zëna ngushtë nga tërmeti

Sa qava
kur nata e zeze i trazonte njerëzit
nëpër fole

në dhomat e plasaritura
tërmeti gëlltiti buzëqeshjen fëmijve
ua vodhi gjumin
ëndrrat
lojrat..,

nuk i dëgjonin as ninulat e nënës...
gërhamat e vdekjes
i mashtronin

(26.11.2019)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen