Dienstag, 3. Dezember 2019

Pal Ndrecaj: ORA

Pal Ndrecaj 

ORA...!

Varur në mur
lëkundet ora e tim et
tek i deshifron ca dridhje

Si në një thirrje të dobët telefonike
plas zemër e njeriut e e dheut
për të vënë lidhje:

- Alo...! A dëgjon...?
bashkimit sikurse ndarjes
i prin përherë një fatkeqësi...
prishen dy gjysma
bëhet një Shqipëri

Dhe vazhdon ora gjuhën e vet
mbi gërmadha pak nga pak
tik- tak...!
tik- tak...!
tik- tak...!

Dhjetor 2019

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen