Mittwoch, 18. Dezember 2019

Ardi Omeri: PI SONTE, DEHU…

Ardi Omeri

PI SONTE, DEHU…

Pi sonte, dehu nga lumturia 
Dashuri t’u bëftë kupë e zjarrtë
Bota, le të digjet nga kërshëria
Kureshtjen e saj djalli e marrtë

Sonte, lëri cicat të fryhen në dëshirë, 
Flakë u bëftë karajfil i artë
Në ëndërrofsh një pirat (më mirë)
dhe botën, djalli e marrtë…

Pi sonte, dehu pa frikë 
dhe kalëro një çmdënuri të pa logjiktë 
Flaka që pushton një shpirt, 
Shuhet kur e penetrojnë perënditë

Sonte, të paktën sonte digje ëndrrën, 
dhe mos e lër të zverdhet në mall
Por që vetes mos t’ia dëgjosh këngën, 
botën lëre pas krahëve, që vaftë në djall

Pi, dehu si e marrë në lumturi 
Zjarri i shpirtit, po s’u shuajt, të plak
Kjo ëndërr, edhe në se s’quhet dashuri,  
djalli e marrtë, por jetën ta zgjat…

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen