Sonntag, 1. Dezember 2019

Semela Lushka: VARGJE ME DHEMBJE NËNTORI

Semela Lushka

Kam frikë

Kam frikë nënë
të dëshmoj thirrjen tënde frymën e fundit
P.O. dridhem kam humbur guximin

Mendova se ishim të sigurt
në ishullin tonë të ikuzioneve
në vend të kësaj klith me zë të lartë

- Ndihmë!

dhe vdekja juaj është e ftohtë
në Nëntor bie shi gurrësh nënë
Ajri ynë i ngrirë më fton fytyrën trupin
Kam frikë nënë
Eci prapa,
Nuk e di nëse është një fillim
ose në fund
Nënë, ki mëshirë për sytë e mi
dhe puthmë, pa folur.
Ikim drejt parajsës
Në kthim dua të ndaloj sërisht
Mbi Nëntor
Të jap lamtumirën që s'pata kohë
Do kthehemi nënë ma premto
Më vonëKjo ditë është e zbrazët prej jush

pjerrësi marin kujtimet nga dhimbja
përkëdheljet e fjalëve të mërzitshme
të duarve tuaja që flasin tani me tokën

Këtë ditë
kur, rreth me vijne toka e qielli
Horizontet e largëta i humbas.

një moment e di ku fluturoj me mendim
më e përjetshme më duket se sa një "gjithmonë"
toka e duruar na pret….
Ashtu e çare e plasur toka e zemra
Lidhen dhimbjen me ju
Të ikur pakohe me plage pa zë
Qan qielli e syte
Ju e zbrazet ditenU ndanë kohët

U ndanë kohët në tresh
Koha e këtyre e atyre e jona
Rrotullohej vetëm koha e këtyre e atyre
E jona s kishte kohë se e shtynin
Ashtu të shtyre e përplasën e prapë heshti
Në paqe me veten

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen